2025 TAKE Projesi Başvuruları Başladı

TAKE Projesiyle Boş Arazi Tarıma Kazandırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi” kapsamında, 2025 yılı başvuruları başladı.

TAKE Projesi, tarımsal üretime kazandırılmayı hedefleyen boş veya nadasa bırakılan araziler için hayata geçiriliyor. Projede, nohut, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye, taze fasulye, taze barbunya, susam ve sorgum gibi ürünler için üretim yapmak isteyen çiftçilere yüzde 75 hibeli sertifikalı tohum desteği sunulacak.

Projenin bütçesi 8,4 milyon TL olup, projelerin yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilecek. Başvuruda bulunmak isteyen çiftçiler, 21 Mart 2025 tarihine kadar İlçe Müdürlükleri’ne müracaat edebilecekler. Desteklenen tohumlar arasında fasulye, barbunya, susam, nohut, yağlık ayçiçeği, sorgum ve sudan otu bulunuyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, “Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanımı hem dünyada hem de ilimizde önem kazanmaktadır. İklim değişikliğinin tarım sektöründeki etkileri her geçen gün artmaktadır” açıklamasında bulundu. Müdür Çınar, projenin ilçelerde uygulanarak bitkisel üretime katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. – DENİZLİ

Related Posts

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.