Brent petrolün varili 61,05 dolardan işlem görüyor

Petrol Fiyatları Yükselişte: Brent Petrol 61,05 Dolardan İşlem Görüyor

Bugün uluslararası piyasada Brent petrolün varili, 61,05 dolardan alıcı buluyor. Dün ise fiyatlar 63,03 dolara kadar yükselmiş, günü 60,88 dolar seviyesinden kapatmıştı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.39 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artarak 61,05 dolara çıktı. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 57,88 dolardan işlem görüyor.

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararının ardından küresel piyasalarda yükseliş yaşanması, petrol fiyatlarının değer kazanmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin’le tarife müzakerelerinin cumartesi günü başlayacağını açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise Pekin’le yapılacak ticaret müzakereleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çin’e uygulanan gümrük vergilerine değinen Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerinin önceden düşürülmeyeceğini belirtti.

Trump, bugün için büyük ve saygın bir ülkeyle ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi ve İngiltere’nin söz konusu ülke olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Fed, iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında yapılan basın toplantısında büyük tarife artışlarının enflasyon ve işsizlikte artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Powell, tarifelerin enflasyon beklentilerinde artışa neden olduğunu belirtirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 2’lik hedefle uyumlu olduğunu ifade etti. Kısa vadeli enflasyon beklentilerinin ise arttığına işaret etti.

Petrol fiyatlarındaki artış, ABD ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleriyle sınırlanmasına rağmen, ABD’nin petrol tüketimine dair endişeler küresel piyasalarda stokların artmasına neden oluyor.

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin “Mayıs 2025 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”na göre, OPEC+’ın üretim artışı kararı ve OPEC dışı ülkelerdeki üretim artışı küresel stokların yükselmesine yol açtı. Bu durumun petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 63,54 doların direnç, 59,35 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. (AA)

Related Posts

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat: “Yolun sonu ödemeler dengesi krizi”

Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ile başlayan süreçte 60 milyar dolar civarında döviz satıldığını ama piyasada güven sağlanamadığını ifade etti. Faiz artırımına rağmen 19 Mart öncesindeki …

Eskiden parmakla gösterilirlerdi: Artık sefillik içindeler! Okuyan yandı

Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’da yaşayan beyaz yakalı kesimin ekonomik durumunu araştıran İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), Haziran 2025 raporu ile “istikrarlı orta sınıfın” ekonomik ve sınıfsal çöküş yaşadığını gözler önüne serdi. İPA …

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.

Gözler TCMB’de: 24 Temmuz kararı piyasaların yeni rotasını belirleyecek

Gözler TCMB’de: 24 Temmuz kararı piyasaların yeni rotasını belirleyecek

Bakan Uraloğlu’ndan hava sahası kısıtlamalarına ilişkin açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İran ile İsrail çatışmalarından dolayı bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının İran hariç kaldırıldığını, Türk şirketlere ait uçakların tahliye sürecinin devam ettiğini duyurdu.

NATO’dan tarihi karar: Avrupa ülkeleri silahlanıyor!

NATO, 2035’e kadar savunma harcamalarını GSYİH’nin yüzde 5’ine çıkarma kararı aldı. Yeni hedef, Rusya’nın artan tehdidi ve ABD’nin baskısı karşısında ittifakın güvenlik politikasında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.