“Erken yapılan kahvaltı kalp sağlığını koruyor”

Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Kahvaltının Önemi

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, günün en önemli öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azalttığını belirten Göral, kahvaltının vücut sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Sabah Kahvaltısı Kalp Sağlığını Koruyor

Prof. Dr. Göral, yapmış olduğu açıklamalarda sabah kahvaltısının biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırdığını ve ömrü uzattığını belirtti. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 arasında yapılan kahvaltının kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite gibi hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir.

“Çocuklar İçin Kahvaltı Önemli”

Prof. Dr. Göral, özellikle çocuklar için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma sorunu yaşayabileceğini ve enerji seviyelerinin düşük olabileceğini ifade etti. Kahvaltıda yumurta, sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin gibi besinlerin bulunması gerektiğini belirten Göral, hazır meyve suları ve fast food ürünlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

“Akşam Yemeğini Erken Bitirin”

Prof. Dr. Göral, akşam yemeklerinin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirterek, akşam yemeğinin yatmadan en az 5 saat önce kesilmesi gerektiğini ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için kahvaltı ve akşam yemeği düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göral, bu alışkanlıkların sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Kene vakalarında artış: Uzmanlar uyardı

Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı uzmanlar uyarıyor. Özellikle Tokat, Sivas, Çorum ve Erzurum’da görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ölümcül olabiliyor. Uzmanlar, korunmak için açık renkli, uzun kıyafetler giyilmesini ve kene görüldüğünde sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyor.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.