Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda Yeni Cihaz Hizmete Girdi

ESOGÜ Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, yeni cihazın hastane hizmetlerinde sağladığı kolaylıklara değindi. Çarman, cihazın hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Milimetrik Boyuttaki Tümörler Artık Net Görülebilecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Ak Sivrikoz, son teknoloji cihazlarının hastaneye kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Sivrikoz, cihazın özelliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemizde hem özel hem de kamu hastaneleri arasında ilk ve tek olarak bu cihazı kullanıyoruz. Çok gelişmiş teknolojiye sahip olan cihaz, yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etme konusunda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Milimetrik boyuttaki lezyonları ve tümörleri net bir şekilde görüntüleyebiliyoruz. Önceki cihazlar ile görülemeyen birçok hastalığı ve lezyonu artık tespit edebiliyoruz. Bu gelişmiş cihazın, bölgemizdeki hastalara tanı ve tedavi süreçlerinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, cihazın hizmete girmesinde emeği geçen herkese, bölüm ve hastalar adına teşekkürlerini iletti. Açılış töreninin ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

“Biograph Vision 450 PET/BT” cihazı, 3,2 milimetre kristal boyutu ve tamamen dijital dedektör mimarisi sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve hızlı tarama süresiyle dikkat çekmektedir.

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Kene vakalarında artış: Uzmanlar uyardı

Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı uzmanlar uyarıyor. Özellikle Tokat, Sivas, Çorum ve Erzurum’da görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ölümcül olabiliyor. Uzmanlar, korunmak için açık renkli, uzun kıyafetler giyilmesini ve kene görüldüğünde sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyor.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.