Ali Koç: İyilik kazanacak, inanın!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk’e yaptığı açıklamalarda seçim sürecinin çok farklı bir hal aldığını belirtti, “Seçimi kazanacağız inşallah. İyilik kazanacak” dedi. Başkan Koç şöyle devam etti: “Karşı tarafın kazanma umudu azalınca bambaşka bir modele girdi. Taşkınlıklar olabilir kongrede. İnşallah yanılıyorumdur. Kongre üyelerimden ricam, müdahil olmasınlar, gaza gelmesinler. Fenerbahçeliler umutsuzluğa kapılmasın, bundan sonra bizim dönemimiz geliyor.”

“Süper Lig’de şampiyonluk olmazsa olmaz. Bu bir hasret. Önümüzdeki sezonun şampiyonu, direkt Şampiyonlar Ligi’ne gidecek” diyen Ali Koç şu ifadeleri kullandı: “Biz marka değeri yüksek, Avrupa’da bilinen, ülkesinde sık sık şampiyon olan, Avrupa’nın gediklisi, haber değeri yüksek, Avrupa’da kuralarda çıkması istenmeyen takım olmak istiyoruz. Bunu sürekli hale getirmek, dünyanın tanıdığı oyunculara sahip, futbol dediğimiz zaman Avrupa’da bilinen, radarda bir kulüp olmak istiyoruz.”

Kulübün sadece futbolla değil, yönetim stratejisiyle bugünlere geldiğini sözlerine ekleyen Ali Koç, “150 milyon dolar geliri vardı futbol takımının, 200 milyon dolar oldu. 71 milyon euro’ydu değeri, şimdi 200 milyon euronun üstünde. Dzekolar, Tadicler, Cengizler nasıl geldi? Geçen sezon tüm gelirlerin %50’si Bankalar Birliği’ne gitti. Biz 56 milyon euro satış yaptık. Evvelki kulüplerine para var, menajerleri var” diye konuştu.

“KULÜBÜ MOURİNHO’YU ALIR HALE GETİRDİK”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2018’den bugüne geçen sürede önemli işler yaptıklarını anlattı. Başkan Koç, “Fenerbahçe’yi Mourinho alır hale getirdik. Olimpik branşlara bakın. Geçen olimpiyatlara en çok biz sporcu gönderdik. Fenerbahçe’nin 5 takımının 7 sponsoru vardı, şimdi 42. Hepsi Koç Holding mi? Şu an 48 milyon euro sponsorluk geliri var. Koç’un parası haram para mı? Bi de bir sürü sıkıntı içinde yaptık bunları… 2018’de 41 milyon dolar yayın geliri vardı, şimdi 7-8. Vergi 15’ten 40’a çıktı. Faiz yüzde 20’den 47-48’lere geldi. Bir de kur. Biz geldiğimizde 4.5-5’ti, 35’e geldi” dedi.

“SERBEST KALMA MADDESİ YOK”

Ali Koç, Mourinho’nun Szymanski’ye ayrı bir ilgisi olduğunu itiraf ederken yıldız oyuncunun sözleşmesinde serbest kalma bedelinin olmadığını da açıkladı. Başkan Koç diğer isimler için de “Batshuayi’den çok memnunuz. Kontratı bitti, opsiyonu yok. Çok seviliyor, pozitif bir karakter. Hoca sıcak bakıyor Batshuayi’ye. Görüşmeler devam ediyor. Türkiye’den başka kulüpler de ilgileniyor onunla. Mert Hakan’a kızdım ama o gerçek bir Fenerbahçeli. Daha çok futbolunu konuşmalı ama yabancı kuralı nedeniyle kıymete binmiştir. İnşallah o da kalır.”

Ali Koç transfer stratejileriyle ilgili de bildi verdi. Sarı-lacivertli kulübün patronu, “Mourinho seviyesinde oyuncular diyorlar. Mbappe, Messi, Ronaldo… Davinson Sanchez bize önerildi, ben çok beğeniyorum. Bizim iki stoperimiz Becao ve Djiku’nun toplam maaşı Davinson’un altında. Mourinho geldi diye Lukakular, Dybalalar havalarda uçuşuyor. Ben bilmez miyim bu kadar çevremle İngiltere’de Fransa’da haber sızdırmayı. Biz bilmiyor muyuz bunları ama böyle çalışıyoruz. Biz bitiriyor ve açıklıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx