CHP’li Başarır: Biz tabanda zaten birbirimiz ile İYİ’yiz

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2024 Mart ayındaki yerel seçimler öncesi partisinin genel başkanı Özgür Özel’in memleketi ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu.

CHP Manisa İl Başkanlığı’nın basın mensuplarına yönelik düzenlediği kahvaltıya katılan CHP Grup Başkenvekili Başarır’a CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ilçe başkanları ve partiler eşlik etti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise önümüzdeki yerel seçimlere toplumun karşısına demokratik, geçmişinde şaibe olmayan ve adayları çok büyük bir titizlikle belirleyeceklerini dile getirdi.

“2024 YEREL SEÇİMİNDE ONLARLA İYİ OLACAĞIZ”

Türkiye’nin önemli sorunlarını olduğunu değinen CHP’li Başarır, öncelikli hedeflerinin yerel, ardından ise toplumsal bir hareketle bir erken seçim olduğunu ifade etti. Basın toplantısında gazetecilerin “Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’yle birliktelik olmayacağı netleşti. İttifaksız işbirliği olmadan CHP’nin durumu nasıl? Sizlerin gelen tablo nedir? Ön seçim konusunda netleşen iller var mı?” sorusuna Başarır şu ifadelerle yanıt verdi:

– İYİ Parti’nin GİK ve genel başkanın kararına saygı duyuyoruz. Ama şunu herkes iyi bilsin ki İYİ Parti’nin il başkanları, ilçe başkanları, belde başkanları, üyeleri ile İYİ Parti’ye o veren seçmenle çok iyi ilişkiler içerisinde olduk. Her il ve ilçe ziyaretlerinde onları ziyaret ettik. Mitinglere katıldık. Mitingler de en az kendi milletvekilleri kadar bizleri alkışladılar.

– Ben, arkadaşlarım, partim hepimiz İYİ Parti tabanından ve İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerden razıyız. İki lider protokol yapar. Buna işbirliği veya ittifak dersin. Bir de gönüllerde ittifak vardır. İşte İYİ Parti’nin seçmeni ile sayın Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın, sayın Vahap Seçer’in gönüllerde bir ittifakı vardır. O nedenle Meral hanımın kararına saygı duyuyorum. Ama bu ülkeyi tarikatlara, müteahhitlere, işçiyi ve emekliyi bu hale getiren bu iktidarı İYİ Parti’nin tabanını affetmeyeceğini biliyorum.

– Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen kirli sistemden onlarında kurtulmak istediğini iyi biliyorum. O nedenle biz yine 2024 31 Mart seçimlerinde onlarla İYİ olacağız, Türkiye İYİ olacak ve kazanacağız. İstanbul’da İmamoğlu’nu, Ankara’da Yavaş’ın özveriyle, çalışarak seçtiren bir taban, önümüzde Ankara’da Melih Gökçek faciasını bir daha yaşamak istemeyecektir. O nedenle diyoruz ki biz tabanda zaten birbirimiz ile iyiyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx