CHP’li Erhan Adem’in dinlediği patates üreticisi: Malımızı satamıyoruz, satsak da para kazanamıyoruz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde’deki Patates Üreticileriyle Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde’de patates üreticileriyle bir araya geldi. Alay kasabasındaki buluşmada 58 yaşındaki çiftçi Ahmet Canıtez, patates üretiminde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Canıtez, “Yıllardır patates ekerim ama şu son yılların verdiği çile, azap bizi bitirdi. Devletimiz bize dedi ki ‘Saksılara kadar ekin.’ Ektik ama bu haldeyiz. Şimdi malımızı satamıyoruz. Satsak da para kazanamıyoruz. Kredi borçlarımızı ödeyemiyoruz. Biz ne yapalım, yapacağımız bir meslek yok ki. Biz çiftçi doğmuşuz, çiftçi kalmaya devam ediyoruz. Mesleğimiz çiftçilik. Vatana, millete faydalı bir çiftçi olarak devam etmek istiyoruz” dedi.

Erhan Adem: TMO’nun Çiftçinin Depoda Kalan Patateslerini Alması Gerekiyor

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bu duruma dikkat çekerek, “Bu kadar mal hâlâ neden depoda bekliyor” diye sordu. Ahmet Canıtez’in yaşadığı sorunları dinleyen Adem, “Burada yapılması gereken bu saatten sonra tek bir olay var: Küçük esnafın, küçük işletmecinin, çiftçinin, depoda kalan patateslerini TMO’nun alması gerekiyor. Yoksa bu malların birçoğu çöpe gider. Bu çiftçi de ekecek bir pozisyona gelmez. Ekecek bir pozisyonu kalmaz. Gelecek sene de sıkıntılar yaşanır. Küçük aile işletmelerinin mutlaka ayakta kalması gerekiyor, desteklenmesi gerekiyor. Ama maalesef destekten çok köstek olunuyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir