Datça’daki kanalizasyon sorununa vatandaşlardan tepki

Kenan GÜRBÜZ

Muğla’nın gözde turizm merkezlerinden Datça ilçesinde kanalizasyon krizi yaşanıyor. MUSKİ, atıkları almak için tek seferde yaklaşık 2 bin lira talep ediyor, bölgede yaşayan vatandaşlar ise adeta isyan ediyor.

Vatandaşlar ve turizmciler, Datça’nın son yıllarda turizmde ön plana çıkan Yazı, Cumalı, Yaka, Sındı, Mesudiye, Karaköy, Kızlan, Emecik Mahalleri ile Datça İlçe merkezindeki İskele mahallesinin mezarlık altı bölgesinde kanalizasyonunun olmadığını, MUSKİ’nin vidanjör yardımıyla atıkları aldığını söylediler.

Bu durumun Datça’ya yakışmadığını ve yıllardır yaşanan sorunlara çözüm bulunmadığına işaret eden vatandaşlar şunları söylediler:

“MUSKİ’nin atıkları almak için tek seferde yaklaşık 2 bin lira talep ediyor ve 2 defa atık almıyor. Vidanjörlerin kapasitesi yetersiz. Biz paramızla atıklarımızı tek seferde veremiyoruz. Bu konuya MUSKİ yetkilileri acilen çözüm bulmalı”

KAYYUM ATANMASINI İSTEDİ

Datça’da yaşayan bir vatandaş ise “Şikayetim Var” sitesine yazdığı şikayetinde Muğla Büyükşehir Belediyesine Kayyum atanmasını istedi.

“Merhabalar, Muğla’nın Datça İlçesinde oturuyorum. MUSKİ’nin alt yapısı olmadığı gibi binamızın lağım deposunu çektirelim dedik. Vidanjör pompaları yetersizmiş ve çekecek hortumların mesafesi yetmiyormuş. Lütfen Muğla Belediyesine gerekeni yapınız. Gerekirse kayyum atanmasını istiyorum. İlginiz için teşekkür ederim”

KÜÇÜK VİDANJÖR VE BÜYÜĞÜNÜN FİYATI AYNI

Datça’nın Cumalı Mahallesi Muhtarı Nuri Rifat Uz ise MUSKİ’nin vidanjör ücreti olarak bin 800 lira aldığını, özel firmaların ise 5 bin lira civarında aldığını anlatarak, şunları söyledi:

“Yaşadığımız sıkıntıyı Muğla Büyükşehir Belediyemize ilettik, bize 3 tonluk küçük vidanjör gönderdiler, sıkıntı ise şu. 3 tonluk vidanjör ise 12 tonluk vidanjöre aynı parayı ödüyoruz. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Küçük vidanjör yetersiz kalıyor”

KÜÇÜK VİDANJÖR HİZMETİMİZ BAŞLIYOR

Datça Belediyesi ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Datça Belediyesi ve MUSKİ olarak, fosseptik kullanımının yaygın olduğu mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza daha etkin hizmet sunabilmek amacıyla küçük vidanjör hizmeti vermeye başlıyoruz. Mevcut büyük vidanjörlerimizle ulaşmakta zorlandığımız alanlar için bu yeni hizmetimiz, dar sokaklarda bile manevra yapabilme kabiliyeti ile hızlı ve pratik çözümler sunacak. Küçük vidanjör hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın, taleplerini mahalle muhtarlarına, MUSKİ veya belediyemiz ekiplerine iletmelerini rica ediyoruz. Talep üzerine yapılacak incelemeler sonrasında, uygun görülen yerlere traktör ya da küçük araç kiralanarak hizmet sağlanacaktır. Her iki kurum olarak, her zaman daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx