Eski Galatasaraylı Shabani Nonda’dan Fenerbahçe itirafı! ‘Muhteşem bir his’

Süper Lig devlerinden Galatasaray’ın eski yıldızlarından Shabani Nonda suskunluğunu bozdu. Türkiye’de geçirdiği günleri anlatan Shabani Nonda, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe’ye attığı gole dair soruya cevap verdi.

Galatasaray’ın eski yıldızı Shabani Nonda, Fanatik’e verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Sarı-kırmızılı takıma veda sürecine dair cevabı ise ses getirdi.

Öncelikle Galatasaraylı taraftarlar seni çok merak ediyor. Şu anda nerede yaşıyorsun, neler yapıyorsun? Açıkçası hayatının nasıl gittiğini bilmek istiyorum?

“Gayet iyiyim. Keyfim yerinde. Fransa ile ülkem Kongo arasında seyahat ediyorum. Bir oradayım bir Fransa’da anlayacağın. Çok yakında hep yapmayı istediğim bir projemi hayata geçireceğim. Bir spor akademisi kurmak istiyorum. Bunu yapacağım. Şu anda bu kapsamda da her şey iyi gidiyor diyebilirim.”

O halde hemen konuya girmek istiyorum. Galatasaray’ın şampiyon olduğu 2007-2008 sezonunda F.Bahçe’ye attığın kafa vuruşundan bahseder misin? Nasıl hissettirdi? Golün ardından neler yaşadınız?

“Fenerbahçe’ye karşı gol atmak bir futbolcu için büyük mutluluktur. Galatasaray formasıyla bunu yapmak ise gerçekten muhteşem bir his. Attığım golle tarihe geçtim ve işte o andan sonra gerçek Galatasaraylı oldum. Çok sevindim çünkü gol bize şampiyonluğu getirdi. O an, benim hayatım boyunca aklımdan çıkaramayacağım bir an olarak kalacak.”

O kadar güzel anların ardından Galatasaray’dan ayrıldığında ne hissettin peki?

“Aslında sezon ortasında ayrıldığım için hiç mutlu değildim. Ama Galatasaray’da olduğum iki sezon gerçekten harikaydı. İnsanlar bana karşı çok iyiydi. Beni her zaman çok iyi karşıladılar ve sevdiler. Onların bana karşı olan ilgisini hep çok sevdim.”

Galatasaray formasıyla en unutamadığınız anınızı paylaşır mısınız?

“Çoğu Şampiyonlar Ligi seyahati gibi, Galatasaray’daki Şampiyonlar Ligi maçları da çok güzel anlardı. Özellikle yurt dışına çıktığımızda her ülkede çok sayıda Galatasaray taraftarıyla karşılaştığımda kulübün ne kadar büyük olduğu daha iyi anladım. Taraftarlarımızdan her zaman çok etkilendim.”

Kariyerinizde bazı büyük takımlarda forma giydiniz, hangi takım sizde iz bıraktı?

“Evet, kariyerimde önemli takımlarda forma giydim ve bu takımlar benim için gerçekten çok önemli. Aslında her takım önemli ama ben; kesinlikle Monaco, Rennes ve Galatasaray’ı çok farklı bir yere koyuyorum.”

Galatasaray’da Arda Turan’la beraber de oynadınız, onunla bir anınız var mı?

“Evet, Arda’yla beraber oynadık. Onu ilk gördüğüm anda, çok yetenekli olduğunu hemen anladım ve yanımdakilere, onun çok büyük bir kariyere sahip olacağını söyledim. Çok yüksek bir kalitesi vardı. Nitekim de söylediğim gibi oldu ve Atletico Madrid’de büyük başarılar kazandı. Ardından Barcelona’nın yolunu tuttu. Tüm bunlar olurken ben hiç şaşırmadım, çünkü onun neler yapabileceğini ilk gördüğüm anda anlamıştım. Arda, yeteneğiyle bu kariyeri kesinlikle hak etti.”

Galatasaray’da en iyi anlaştığınız futbolcu kimdi?

“Birçok oyuncuyla çok iyi ilişkim vardı. Takımdaki herkesle aram çok iyiydi, ancak Hasan Şaş, Arda Turan ve Ayhan Akman’la daha iyi bir ilişkim olduğunu söyleyebilirim.”

Galatasaray’da birlikte oynadığınız oyuncularla hâlâ iletişim halinde misiniz?

“Maalesef şu anda konuşamıyoruz. Ancak, dediğim gibi spor akademim bittiğinde Galatasaray’da çalışmayı ve birlikte güzel işler yapmayı istiyorum. Bunun için gerçekten sabırsızlanıyorum. Onları çok seviyorum ve her zaman benim için özel kalacaklar. Kalbimde yerleri ayrıdır. Kısa süre içerisinde iletişime geçmek istiyorum.”

Hala Galatasaray taraftarının gönlündesin ve seni hala seviyorlar. Onlara bir şey söylemek ister misin?

“Bu sezon bazı maçları izledim. Galatasaray şampiyonluğa ulaştı. Onları çok seviyorum ve en içten dileklerimi sunuyorum. Şampiyon olmalarına çok çok sevindim. Bu gerçekten çok büyük bir başarı ve bundan sonraki süreçte de Galatasaray’a başarılar diliyorum.”

Galatasaray’ın mevcut durumu ve oyuncuları hakkında ne düşünüyorsunuz? Süper Lig’i takip ediyor musunuz?

“Galatasaray her zaman olduğu gibi transfer konusunda iyi adımlar atıyor. Mevcut oyuncular çok kaliteli ve gelecek oyuncuların da yetenekli olacağını düşünüyorum. Transfer konusunda kulüp, ne yapacağını çok iyi biliyor. Dediğim gibi Süper Lig’i çok fazla takip edemiyorum ancak Galatasaray’ın bazı maçlarını izlemeye çalışıyorum.”

Son olarak Mauro Icardi hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Icardi, zaten Galatasaray’a gelmeden önce ünlü bir oyuncuydu. Onu Inter ve PSG’deki performansından dolayı herkes tanıyor. Galatasaray, dünyaca ünlü bir yıldız aldı ve onu transfer ederken de büyük bir çaba harcadı. O ne yaptı? Bu çabanın karşılığını verdi ve gerçekten harika bir oyun ortaya koydu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx