Göz kapağı düşüklüğünün sebepleri ve çözümleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu: ‘Kapak Estetiği Görme Konforunu ve Estetik Görünümü Etkiliyor’

‘ÜÇÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN HASTALAR GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNEBİLİYOR’

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ‘kapak estetiği’ olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini açıkladı. Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle, daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin ise genel anestezi altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahi operasyonların uzun vadeli sonuçlarının olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ameliyat sonrası sürecin hastalar için oldukça konforlu geçtiğini belirtirken, ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulamasının önerildiğini söyledi. Üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebildiğini ve birinci hafta sonunda dikişlerin alındığını, böylelikle deniz, havuz gibi aktivitelere katılabildiklerini belirtti.

‘DETAYLI BİR GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİDİR’

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak, görme kaybına yol açmayan bu cerrahinin hastalara estetik kaygılarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulma fırsatı sunduğunu belirtti. Ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız geçtiğini ve hastaların birkaç gün içinde şişlik ve morluk yaşayabileceğini ancak bir hafta içinde bu durumların kaybolduğunu aktardı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların detaylı bir göz muayenesi yaptırmasının önemine değinerek, cerrahilerin hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel olarak planlandığını, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi için uzman bir değerlendirme gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Kene vakalarında artış: Uzmanlar uyardı

Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı uzmanlar uyarıyor. Özellikle Tokat, Sivas, Çorum ve Erzurum’da görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ölümcül olabiliyor. Uzmanlar, korunmak için açık renkli, uzun kıyafetler giyilmesini ve kene görüldüğünde sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyor.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.