İsrail-İran savaşının piyasalara etkisi ne oldu?

İsrail ve İran Arasındaki Savaş Sürüyor, Piyasaları Alt Üst Ediyor

İsrail ile İran arasındaki savaş sivil hedeflere yönelirken tansiyon tırmanmaya devam ediyor. İran’ın Tel Aviv ve Hayfa’yı hedef almasına karşılık İsrail, petrol sahalarını ve altyapıları bombalıyor. İran devlet televizyonu, İsrail’in düzenlediği son saldırılarda Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Muhammed Kazımi ve iki generalin hayatını kaybettiğini duyurdu. İran, 4 günde 450’den fazla füzeyi İsrail’e karşı kullandı.

İki ülke arasındaki çatışma, piyasalarda dengeleri alt üst etti. At fiyatları rekor seviyelere yaklaşırken, petrol fiyatları da yükselişe geçti. Ayrıca, gaz sahasına yapılan saldırıların ardından Avrupa’da gaz fiyatları fırladı.

ABD Başkanı Trump’ın Saldırı ve Piyasalara Etkileri

İsrail ve İran arasındaki gerilimde azalma belirtisi yok. İran daha fazla füze dalgası gönderirken, İsrail de Tahran’ı vurarak bir başka askeri yetkiliyi öldürdü. BM’nin nükleer gözlemcisi, İsrail saldırılarının İran’ın İsfahan’daki uranyum dönüştürme tesisinde ciddi hasara yol açtığını belirtti.

Avrupa’daki gaz fiyatları, İsrail’in İran’ın Güney Pars gaz sahasına saldırmasının ardından yükseldi. WTI’da bir düşüş yaşansa da fiyatlar hala 70 doların üzerinde seyrediyor.

Trump, göçmen işgücü sektörlerindeki baskıyı hafifletmeye çalışsa da ICE’a göçmen sınırdışı etme emirlerini genişletti. Göçmen baskınlarının tarım, otel ve restoran gibi ekonomik sektörlere zarar verebileceği endişesi dile getirildi.

ABD Senatosu Maliye Komitesi Cumhuriyetçileri, Trump’ın uzun zamandır beklenen “Tek Büyük Güzel Yasa Tasarısı” metnini yayınlamaya hazırlanıyor. Ayrıca, AB sabit oranlı bir ABD tarifesini kabul etmeye hazırlanırken, Çin’in perakende satışlarının güçlü olduğu bildirildi.

Çin emlak hisseleri, hükümetin piyasayı destekleyebileceği spekülasyonlarıyla yükseliş yaşarken, Japonya ve AB savunma sanayi iş birliğini artırmayı planlıyor. Kriz devam ederken dünya ekonomisinin geleceği belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Trump’tan tarife hamlesi: Ülkelere mektup gönderilecek

ABD Başkanı Trump, gümrük tarifeleriyle ilgili yarından (bugün) itibaren ülkelere ne kadar tarife ödeyecekleriyle ilgili mektuplar göndermeye başlayacaklarını açıkladı.

KKM bakiyelerinde düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM), geçen hafta 15 milyar 497 milyon lira azalarak 543 milyar 827 milyon liraya düştü.

Kimya sektörü 2,6 milyar dolarlık ihracatla zirvede

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kimya sektörünün ihracatının haziranda yüzde 18 artarak 2,6 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

İki Türk bankasından TCMB faiz kararı tahmini!

Faiz indirimi beklentisi yeniden gündemde. Merkez Bankası’nın temmuz toplantısı öncesi yapılan açıklamalar, para politikasında yeni bir döneme işaret ediyor. Kararın piyasa üzerindeki etkisi merakla bekleniyor.

Asgari ücrette Temmuz zammı için son viraj! Ara zam gelecek mi?

Haziran ayı enflasyon verisi yarın açıklanıyor. Bu kritik veri, memur ve emekli maaşlarından sosyal yardımlara kadar birçok kalemde belirleyici olacak. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi ise “Temmuz’da zam gelir mi?” sorusuna yanıt arıyor.

Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Kritik gün yarın!

Emekli ve memur maaşlarında zam beklentisi gündemde. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yapılması planlanıyor. Ekonomik göstergeler maaş artışlarının temelini oluşturuyor.