SGK uzmanı hükümetin seçim oyununu deşifre etti ‘Emeklilerin o ücretlerine dev zam geliyor’

SGK Uzmanı Melis Elmen, kulis bilgisini paylaşarak emekli ikramiyelerinde ciddi bir artışın olacağını açıkladı. Elmen, net rakamı ve tarihi açıkladı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiye artışı, geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından yüzde 50 oranında ikramiyelere zam yapıldığı açıklandı. Gerçekleştirilen zam ile beraber emekli bayram ikramiyeleri 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarıldı.

Ancak yapılan zam emeklileri mutlu etmedi. Çünkü açlık sınırının 15 bin TL’nin üstünde olduğu bu zamanda en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması tepkilerin ana kaynağı oldu. Bu sebeple emeklilerin bayram ikramiyelerindeki beklentisi yüksekti.

Bayram ikramiyelerinin ilk önce konuşulan rakamlar 3,4 ve 5 bin liraydı. Pek çok uzman isim ikramiyelerin 5 bin TL olmasını bekliyordu. Çünkü emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmişti. Aynı beklenti bu yılki ikramiye fiyatlarına da yansıması tahmin ediliyordu.

Tepkilerin ardından bayram ikramiyelerinde bir düzenleme yapılabilir mi? sorusu araştırılmaya başlandı. SGK Uzmanı Melis Elmen, ise Ankara kulisinde yapılacak düzenlemeye ilişkin net rakamı ve tarihi açıkladı.

Melis Elmen, ‘bu bir seçim oyunu olacak’ diyerek kulis bilgisini açıkladı. Elmen, “Emekli bayram ikramiyesinin bir şekilde yükselmesi gerekiyor. 5 bin liraya çıkacağına dair bir çalışma yapıldığı kulis bilgisi olarak kulağımıza çok erken bir şekilde geldi. Bu arada ikramiyelerde enflasyona göre gidilse şu anda 6 bin TL olması gerekiyordu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx