Ticaret Bakanlığı harekete geçti: ‘Harcama limiti’ denetimi

Ticaret Bakanlığı İstanbul’daki Kafe ve Restoranları Denetliyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da özellikle üniversite çevrelerindeki kafe ve restoranlarda yapılan ‘harcama alt limiti’ ve ‘düzenli aralıklarla sipariş verme zorunluluğu’ gibi uygulamaları denetlemeye başladı. İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, 30 ilçede 48 ekiple denetimleri başlattı. Fatih ilçesinde yapılan denetimlerde, mevzuatlara aykırı uygulamaları olan işletmelere cezalar kesildi. Denetim ekipleri ayrıca vatandaşları da benzer durumlarla karşılaştıklarında CİMER’e şikayet etmeleri konusunda uyardı.

Öğrenciler İddiaları Doğruluyor

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Aydın, bazı işletmelerde priz kullanımı gibi ek hizmetlerin ücrete tabi olduğunu belirterek, bu durumu sık sık deneyimlediğini söyledi. Aydın, öğrenci olarak maddi sıkıntılar yaşadığını ve bu tür uygulamalardan kaçındığını ifade etti. Hissettikleri baskıya dikkat çeken Aydın, bazı yerlerde masa ücreti alındığını ve belirli bir harcama limitinin zorlandığını aktardı.

İşletmeci: Öğrencilerin Rahatı Önceliğimiz

İşletmeci Halit Talha Has ise üniversite ve lise çevresindeki öğrencileri göz önünde bulundurduklarını ve onların ekonomik durumlarını gözeterek hareket ettiklerini belirtti. Has, öğrencilerin rahat edebileceği bir ortam sağlamayı amaçladıklarını ve belirli kısıtlamalardan kaçındıklarını vurguladı. Öğrencilerin harcayabildikleri kadar harcamasına izin verdiklerini söyleyen Has, onların rahat bir şekilde zaman geçirebilmelerinin ön planda olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir