Uzaydan gelen sinyalleri takip ettiler: Dünya’ya komşu 11.3 milyar yaşında galaksi bulundu

Uzayın Derinliklerinden Gelen Sinyalin Kaynağı Belirlendi

Bilim insanları, uzayın derinliklerinden gelen sinyalin kaynağının, Dünya’dan iki milyar ışık yılı uzaklıktaki galaksi olduğunu belirledi.

Uzaydaki hızlı radyo patlamalarını (FRB) açıklamaya çalışan araştırmacılar, yıllardır bu konuyu merakla takip ediyor. Bu patlamaların geldikleri galaksilere kadar izlenmesi, bilim insanlarına bu olayların kökenlerini anlamak için önemli ipuçları sağlıyor.

Yapılan yeni bir araştırma sonucunda, bilim insanlarından biri FRB’lerin kaynağını belirledi. Önceden bilinen FRB’ler genellikle genç galaksilerden geliyordu ancak bu keşif, sinyallerin genç galaksilerden çok daha yaşlı bir galaksiden geldiğini ortaya koydu. Bu durum, bilim insanlarının kozmik olayların çeşitli kaynaklardan gelebileceği konusundaki anlayışlarını sorgulamalarına neden oldu.

11.3 Milyar Yaşında Galaksi Keşfedildi

2024 yılında tespit edilen bir FRB, araştırmacıları uzaydaki bir galaksinin konumunu belirlemeye yönlendirdi. Teleskoplarla yapılan gözlemler sonucunda, sinyalin Dünya’dan sadece iki milyar ışık yılı uzaklıktaki 11,3 milyar yaşında bir galaksiden geldiği ortaya çıktı. Bu galaksi, bugüne kadar keşfedilen en büyük FRB kaynağı olarak biliniyor.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Elazığ’da yüzme müsabakaları sona erdi

Türkiye Su Topu Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen Erkekler 1. Lig A Grubu 1. devre müsabakaları, 2-4 Mayıs tarihleri arasında Elazığ’da yapıldı.

Merakla beklenen Deadlock yakında açık beta sürümüne kavuşabilir

10 yılı aşkın bir süredir Portal, Half-Life, Counter-Strike ve DotA serilerinin dışında bir oyun üretmeyen Valve, bu çizgiyi bozmaya hazırlanıyor. Bir süredir şirket içinde geliştirilen, kahraman nişancı ve MOBA türlerini birleştiren Deadlock …

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Samsung’un One UI 7 güncellemesi pil tüketimini artırabilir: Bu bir sorun değil

Samsung’un yeni yazılım güncellemesi One UI 7’yi yükleyen Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 kullanıcıları, cihazlarının normalden daha hızlı şarj tükettiğinden şikayetçi durumdalar. Bazı kullanıcılar, günlük kullanımda bile cihazlarını birkaç kez …

Togg’dan sıfır faizli kredi kampanyası

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg kredi kampanyasına devam ediyor.

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir