Azeri takımı Neftçi CEO’sunu Beşiktaş’tan transfer etti

Posted by

Necla DALAN

Cenk Sümer, 2012 yılında İcra Kurulu Üyesi olarak Beşiktaş JK’daki yolculuğuna başladı. Kulüpte bağımsız yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerinde de bulundu. Son üç yıldır Pazarlama ve İş Geliştirme Departmanı’nın başında bulunan Sümer, Azerbaycan’ın en ünlü ve en başarılı futbol takımı Neftçi PFK’ya transfer oldu. Sümer, bundan sonra Bakülü kulübün CEO’su olarak kariyerine devam edecek.

Cenk Sümer, kariyerindeki yeni yolculuğunu sosyal iş ağında duyurdu. Beşiktaş’taki “uzun ve anlamlı” serüvenin sonuna geldiğini belirten Sümer, şöyle devam etti:

“SEVENLERİN YOLU ELBET TEKRAR KESİŞİR”

“Şimdi birikimlerimi ve tecrübemi yeni bir macerada vücut bulması için harcayacağım. Yine rengimiz siyah beyaz olacak. Kalbimi Beşiktaş’ta bırakarak yeni yollara yelken açıyorum.

Beşiktaj JK Ailesi’ne, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ve Tüpraş Stadyumu’ndaki ekibime ve çalışma arkadaşlarıma, birlikte çalıştığımız başkan ve yönetim kurulu üyelerine bana bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı verdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Sevenlerin yolu yolları elbet tekrar kesişir.”

Cenk Sümer, kendisi için düzenlenen veda organizasyonundan bir fotoğrafı da “Çok güzel bir veda organizasyonu ile Beşiktaş Ailemden kanatlanıp, Bakü’ye seyahat ediyorum. Çok güzel dostlar, anılar ve başarılar sığdırmışım 11 seneye.

İyi ki BeşiktAŞK” sözleriyle paylaştı.

NEFTÇİ’NİN 9 LİG MAMPİYONLUĞU VAR

Neftçi Bakü 1992 yılından itibaren düzenlenen Azerbaycan Premier Ligi’nde 9 şampiyonluk kazandı. Kulübün Azerbaycan Futbol Federasyonları tarafından düzenlenen ulusal kupa ornganizasyonu Azerbaycan Kuboku’nda da 7 şampiyonluğu bulunurken iki defa da Azerbaycan Süper Kupası’nı kazandı.

Kulübün kuruluşu 1937 yılına dayanıyor. O dönemde Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nde Bakü artık petrol şehri olarak ün kazanmıştı. Bu yüzden de “siyah altın” alanında çalışanlar 18 Mart 1937 yılında futbol takımı kurdular. Kendi isimlerini de takıma verdiler. Ama o dönemde Rusça öncelikli olduğu için takım öncelikle “Neftyannik” diye adlandırıldı. Takımın giyiminde ve ambleminde de onun petrolcülere ait olduğunu bildiren izler yansıdı. Amblemde petrol buruğunun fonunda Kiril alfabesinin “H” harfi, “Neftyannik” kelimesinin birinci harfi idi. “Siyah altın”ın da rengi formun temelini teşkil etti. Aynı dönemde petrolle beraber “beyaz altın” olarak adlandırılan pamuk da ülkede önemli rol oynadığından pamuğun rengi de eklendi. Ve Neftçi, siyah-beyaz renklere sadık kaldı. “Neftyannik” kelimesinin Neftçi’ye dönüşmesi ise Merkezi Komite’de ideolojik şubenin Sekreteri Cafer Caferovun girişimiyle gerçekleşmiş.

patronlardunyasi.com

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir